Συνταγή για νοστιμότατα μανιτάρια μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Μετατρέψτε την αγαπημένη σας γαλλική συνταγή μοσχαράκι μπουρκινιόν σε vegetarian, αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια. Συνδυάστε τα με πουρέ πατάτας.

Για τα μανιτάρια

  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γρ. μανιτάρια brown
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 καρότο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 700 γρ. νερό
  • 5 γρ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 600 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved