Λαχταριστά σοκολατένια cinnamon rolls με σπιτική ζύμη
Δείτε πώς να τα φτιάξετε.
Μια σοκολατένια εκδοχή για τα κλασικά και αγαπημένα ρολάκια κανέλας με σπιτική ζύμη και σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο
- ηλιέλαιο, για το μπολ
Για το σιρόπι σοκολάτας
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
Για τη γέμιση
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
- τρούφα σοκολάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com