Τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας

Ένα ιδιαίτερο κυρίως πιάτο για επίσημα γεύματα και όχι μόνο.

Δείτε πώς να φτιάξετε σπιτικά τορτελίνι με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από κατσικίσιο τυρί και τυρί κρέμα. Συνοδέψτε με σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

150 γρ. σκληρό αλεύρι
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία

Για τη σάλτσα ντομάτας

400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση

150 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα ρίγανης

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved