Τώρα που κρύωσε λίγο ο καιρός και βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε αγαπημένες συνταγές με τι άλλο; Αυγολέμονο. Εμείς αγαπάμε τις συνταγές του Άκη, τις φτιάχνουμε, μας πετυχαίνουν και φυσικά; Σας τις προτείνουμε.
Παρακάτω ακολουθούν οι 4 συνταγές για φαγάκια με αυγολέμονο που ξεχωρίσαμε.
4 συνταγές για φαγητά με αυγολέμονο
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Συνταγή για τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια με αρωματικό αυγολέμονο! Ιδανική συνταγή για χειμώνα και όχι μόνο, πού αγαπάνε όλοι!
Υλικά:
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, σπάλα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αυγολέμονο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com
Σούπα αυγολέμονο
Υλικά:
- 1 1/2 λίτρο σούπα, που έχει περισσέψει, μοσχάρι ή κοτόσουπα
- 100 γρ. ρύζι γλασέ, προαιρετικά
Για το αβγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αυγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φέτες λεμόνι
- παξιμάδια
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com
Κρεατόσουπα αυγολέμονο
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 600 γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 2 στικ σέλερι
- 1/2 ματσάκι σέλινο
Για το αυγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φέτες λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com
Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
Υλικά:
- 8 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκους
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- σκορδόψωμο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com