Δοκιμάστε μια διαφορετική πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής καρυδόπιτας με φύλλο κρούστας.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. νερό
- φλούδες πορτοκαλιού
- 1 στικ κανέλας
- 100 γρ. μέλι
Για την καρυδόπιτα
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 300 γρ. καρύδια
- 4 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- 1 βανιλίνη
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. ηλιέλαιο, + 2 κ.σ. έξτρα για τη φόρμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- φλούδες πορτοκαλιού
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com