Λαχταριστή καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας

Το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που θα λατρέψετε!

Δοκιμάστε μια διαφορετική πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής καρυδόπιτας με φύλλο κρούστας.

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. νερό
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 100 γρ. μέλι

Για την καρυδόπιτα

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 300 γρ. καρύδια
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 βανιλίνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ηλιέλαιο, + 2 κ.σ. έξτρα για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved