Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτα και καρότο - Η συνταγή που έγινε viral
Τραγανά και πεντανόστιμα πατατοκαροκεφτεδάκια.
Των Φώτων σήμερα και μετά την κρεατοφαγία των ημερών μπορεί να θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό.
Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξετε κεφτεδάκια με πατάτες και καρότο; Μπορείτε να τα ετοιμάσετε ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο με μια νόστιμη σαλάτα.
Συνταγή για νόστιμα κεφτεδάκια με τυρί και κρυμμένα λαχανικά (vid)
Η συνταγή είναι εύκολη όσο και η διαδικασία παρασκευής. Κι αν σας προβληματίζει το τηγάνισμα, μην το σκέφτεστε, οι πατατοκαροκεφτέδες θα γίνουν σε χρόνο dt.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για κλασσικά και νόστιμα κεφτεδάκια στο τηγάνι
Υλικά
- 800 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ. τ.σ. βούτυρο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
Για το κουρκούτι
- 2 αυγά
- 2 κ.τ.σ. γιαούρτι
- 1.κ.τ.γ. αλάτι
- 3 κ.τ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες που έχετε κόψει σε κύβους. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνετε τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με το πιρούνι ή τη μηχανή πουρέ.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τα τριμμένα καρότα.
- Στη συνέχεια αναμειγνύετε καλά τον πουρέ πατάτας με τα τριμμένα καρότα, το φρέσκο κρεμμύδι και την μοτσαρέλα.
- Ξεκινάτε να πλάθετε τα πατατοκεφτεδάκια με τα χέρια σας ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι ως μεζούρα).