Κριθαράκι με φακές και φέτα - Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ήρθε η ώρα
Μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη χορτοφαγική εκδοχή για το αγαπημένο σας γιουβέτσι, αντικαθιστώντας το κρέας με φακές!
Υλικά
- 300 γρ. φακές
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 στικ κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- φέτα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com