Αλμυρά μεσογειακά muffins με ελιές, φέτα και τοματίνια
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Δείτε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα αλμυρά μεσογειακά muffins με ντοματίνια, φέτα και ελιές. Ιδανικό σνακ για να πάρετε μαζί στο γραφείο ή να δώσετε στα παιδιά για το σχολείο. Τέλεια και για ορεκτικό!
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 200 γρ. νερό
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 6 γρ. μέλι
- 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 6 γρ. αλάτι
- 20 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- ελαιόλαδο, για το μπολ και τον πάγκο
- σιμιγδάλι, ψιλό, για τη φόρμα
Για τη γέμιση
- 80 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 120 γρ. φέτα
- 120 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- κρέμα βαλσάμικο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com