Μπακλαβάς ακορντεόν - Αναλυτικά βήμα - βήμα η συνταγή
Μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού γλυκού.
Τυλίξτε τα φύλλα σε σχήμα ακορντεόν και θα έχετε το απόλυτο γλυκό!
Υλικά
Για το σιρόπι
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. καρύδια, ψίχα
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για τη σύνθεση
- 10 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 200 γρ. βούτυρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com