Μπακλαβάς ακορντεόν - Αναλυτικά βήμα - βήμα η συνταγή

Μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού γλυκού.

Τυλίξτε τα φύλλα σε σχήμα ακορντεόν και θα έχετε το απόλυτο γλυκό!

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. καρύδια, ψίχα
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Για τη σύνθεση

  • 10 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved