Γλυκό ψωμί κολοκύθας με πολλά μπαχαρικά
Συνδυάστε το με ένα λαχταριστό γλάσο με μέλι, κανέλα και μήλο.
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί κολοκύθας και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει από τα μπαχαρικά.
Υλικά
Για τον πουρέ κολοκύθας
- 1 κιλό κολοκύθα
Για το ψωμί
- βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα της φόρμας
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ
- 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 110 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά, μέτρια
- 60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. μέλι
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 κόκκινο μήλο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com