Η τέλεια συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Δείτε βήμα - βήμα την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το κλασικό και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα!
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
- 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com