Η τέλεια συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Δείτε βήμα - βήμα την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε το κλασικό και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα!

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
  • 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved