Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτσα μιλφέιγ, την αλμυρή εκδοχή του κλασικού mille-feuille με φύλλα σφολιάτας. Με στρώσεις από σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, πιπεριά και μανιτάρια που θα σας θυμίσουν πίτσα!
Υλικά
Για τα φύλλα
- 1 φύλλο σφολιάτας, 425 γρ.
- 300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 8 φέτες μπέικον
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. μανιτάρια, σε φέτες, κονσέρβα (στραγγισμένα)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com