Πίτσα μιλφέιγ με φύλλα σφολιάτας

Αξίζει τον κόπο να τη φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Πίτσα μιλφέιγ με φύλλα σφολιάτας

Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτσα μιλφέιγ, την αλμυρή εκδοχή του κλασικού mille-feuille με φύλλα σφολιάτας. Με στρώσεις από σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, πιπεριά και μανιτάρια που θα σας θυμίσουν πίτσα!

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 1 φύλλο σφολιάτας, 425 γρ.
  • 300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. μανιτάρια, σε φέτες, κονσέρβα (στραγγισμένα)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved