Συνταγή για το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια διαφορετική εκδοχή.
Υλικά
Για τη γκανάς
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τους κουραμπιέδες
- 500 γρ. βούτυρο, φρέσκο πρόβειο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 1/2 κ.γ. ανθόνερο
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
Για το σερβίρισμα
- 20 γρ. ανθόνερο
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com