Σκεπαστή με απάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μια διαφορετική και πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της κλασικής σκεπαστής. Φτιάξτε σκεπαστή με αραβική πίτα και γέμιση από απάκι με χυμό πορτοκαλιού και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συστατικά:
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το απάκι
- 230 γρ. απάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη σύνθεση
- 4 αραβικές πίτες, καλαμποκιού
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 125 γρ. πράσινη σαλάτα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com