Χωριάτικο ψωμί με σκόρδο
Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο ψωμί με σκόρδο με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Δείτε πώς να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο ψωμί με σκόρδο, μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού σκορδόψωμου με επίγευση σκόρδου, χωρίς το έντονο άρωμα και τη γεύση που αφήνει το κλασικό σκορδόψωμο.
Συστατικά:
Για το σκόρδο
- 100 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο (20 σκελίδες)
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Για τη ζύμη
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το μπολ και τον πάγκο
- 12 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com