Συνταγή για αφράτα κρουασανάκια βανίλιας
Τα πιο αφράτα κρουασανάκια βανίλιας που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους. Φτιάξτε τα για πρωινό και συνοδέψτε τα με γάλα.
200 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη
100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ φτιάχνοντας μια ζύμη μαλακή, πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο, κόβουμε τρίγωνα και τα τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.
Ψήνουμε 15 λεπτά περίπου στους 180β.να αποκτήσουν ανοιχτό κάστανο χρώμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Δεν βάζουμε γέμιση σε αυτά τα κρουασάν, έχει η ζύμη τα αμύγδαλα.
Πηγή: sintagespareas.gr