Ζουμερό χοιρινό με τραγανές πατάτες φούρνου για το τραπέζι των Χριστουγέννων
Γιορτινό χοιρινό με τραγανές πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη.
Δείτε πώς να πετύχετε το πιο ζουμερό χοιρινό με γλάσο στον φούρνο που συνοδεύεται από τραγανές πατάτες! Το απόλυτο κυρίως πιάτο για τα εορταστικά ή τα κυριακάτικα τραπέζια.
Υλικά:
Για το γλάσο
- 70 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 70 γρ. μέλι
- 120 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 1 στικ κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρίφαλα
Για το χοιρινό
- 2,5 κιλά χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο
- 25 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
- 1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι, προαιρετικά
- 1 ½ λίτρο νερό
- 1 κ.γ. μπούκοβο, γλυκό
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. σιμιγδάλι, μέτριο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com