Ψητή γαλοπούλα με μαγιονέζα

Με τραγανή κρούστα εξωτερικά και απόλυτα ζουμερή στο εσωτερικό της.

Ψητή γαλοπούλα με μαγιονέζα

Δείτε όλα τα tips για να πετύχετε την πιο ζουμερή και νόστιμη ψητή γαλοπούλα με μαγιονέζα στον φούρνο. Ιδανική επιλογή για την Πρωτοχρονιά.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 430 γρ. μαγιονέζα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μέλι

Για τη γαλοπούλα

  • 1 γαλοπούλα, ολόκληρη (3 κιλά)
  • 1 πορτοκάλι
  • 3-4 κλ. δεντρολίβανο
  • 3-4 κλ. ρίγανη, φρέσκια

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες baby, βρασμένες και σοταρισμένες
  • λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα και σοταρισμένα
  • καρότα baby, βρασμένα και σοταρισμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved