Προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος - Πώς θα το φτιάξετε
Ένα τέλειο σοκολατένιο επιδόρπιο.
Δείτε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε προφιτερόλ με σπιτικά σουδάκια γεμιστά με κρέμα και επικάλυψη από σάλτσα σοκολάτα γάλακτος!
Υλικά
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 750 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 45 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 βανιλίνη
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο
Για τα σουδάκια
- 80 γρ. γάλα πλήρες
- 70 γρ. νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 90 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 αυγά, μεσαία
Για το σερβίρισμα
- 3-4 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com