Ραβιόλι σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Ραβιόλι σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Δείτε πώς να φτιάξετε ραβιόλι σπανακόπιτα με χειροποίητα ραβιόλι και γέμιση από σπανάκι, μυρωδικά και φέτα που θυμίζει σπανακόπιτα!

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

  • 150 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά, μεσαία

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 γρ. δυόσμο
  • 10 γρ. άνηθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved