Η συνταγή για το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο είναι αυτή
Δεν υπάρχει πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με γλάσο
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πραγματικά αυτό το κέικ. Έπεσα τυχαία επάνω του καθώς σκρόλαρα στο Instagram, το αποθήκευσα και αποφάσισα να το φτιάξω.
Εύκολη συνταγή για σοκολατένια brownies
Ω ναι! Η γεύση του είναι καταπληκτική, το κέικ είναι σούπερ αφράτο, το γλάσο του ταιριάζει και ναι θα μπει στα τοπ 10 αγαπημένα μου γλυκά. Εκείνα που φτιάχνω για εμένα και την οικογένειά μου.
Αφού κατάφερα να το φτιάξω εγώ, σίγουρα μπορείτε και εσείς. Ακολουθούν τα υλικά και στο τέλος του άρθρου, η πηγή και το βίντεο της συνταγής, έτσι όπως τη βρήκα στο Instagram.
Τρουφάκια χωρίς ζάχαρη - Με πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας
Το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο
Υλικά:
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας βανίλια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό καφέ
για το γλάσο:
- βούτυρο, μαλακό
- 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
- Χτυπήστε τα αυγά με τις ζάχαρες και όλα τα υγρά συστατικά, εκτός από τον καφέ.
- Χτυπήστε τα στερεά υλικά σε ένα ξεχωριστό μπολ και κοσκινίστε τα στο μείγμα με τα αυγά.
- Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και προσθέστε τον καφέ. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι αφού πρώτα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπήστε το ταψάκι στον πάγκο για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο, καθαρή.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Με ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμη υλικά θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα τρουφάκια
Γλάσο:
- Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο για 2-3 λεπτά.
- Σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα και ρίξτε το μείγμα σοκολάτας στο βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
- Σκεπάστε το με μια διάφανη μεμβράνη (να ακουμπάει επάνω στη σοκολάτα) και βάλτε το στο ψυγείο.
- Αφού το κέικ σας έχει κρυώσει πολύ καλά, περιχύστε πάνω από το γλάσο και ισιώστε το με μια σπάτουλα.
- Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.