Πατάτες ογκρατέν με μπεσαμέλ - Εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια
Σε 30 λεπτά είναι έτοιμες για τον φούρνο.

Δείτε πώς να φτιάξετε τις αγαπημένες πατάτες ογκρατέν σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με σπιτική μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον και γραβιέρα. Ιδανικό πιάτο είτε για ορεκτικό είτε για κυρίως!
Υλικά
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες, μεσαίες
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
Για την μπεσαμέλ
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 1 αυγό, μεσαίο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα λαχανικά
- 2 κρεμμύδια
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. μπέικον, σε φέτες
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το πυρίμαχο σκεύος
- 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com