Πατάτες ογκρατέν της μαμάς - Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα τις κλασικές πατάτες ογκρατέν της μαμάς.

Η μαμαδίστικη εκδοχή για τις αγαπημένες πατάτες «au gratin» με τυριά και μπέικον που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 1.300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο, για το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com