Συνταγή για αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού
Μια συνταγή για νόστιμα και αφράτα κουλουράκια με πορτοκάλι που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Βάλτε τα στη σχολική τσάντα των παιδιών σας για σνακ!
250 γρ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 γιαούρτι
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
2 κ.γ baking powder
σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Πηγή: sintagespareas.gr