Φάβα με καλαμαράκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φάβα με καλαμαράκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Δείτε πώς να συνδυάστε τέλεια την κλασική ελληνική φάβα με καλαμαράκια και καραμελωμένα κρεμμύδια! Ένα νηστίσιμο ορεκτικό, ιδανικό για την περίοδο της Σαρακοστής!

Υλικά:

Για τη φάβα

  • 200 γρ. φάβα
  • 1 κρεμμύδι, λευκό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1.200 γρ. νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1-3 πρέζες ανθό αλατιού
  • πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια, λευκά
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα καλαμαράκια

  • 370 γρ. καλαμαράκια , κονσέρβα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved