
Δείτε πώς να συνδυάστε τέλεια την κλασική ελληνική φάβα με καλαμαράκια και καραμελωμένα κρεμμύδια! Ένα νηστίσιμο ορεκτικό, ιδανικό για την περίοδο της Σαρακοστής!
Υλικά:
Για τη φάβα
- 200 γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι, λευκό
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1.200 γρ. νερό
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1-3 πρέζες ανθό αλατιού
- πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 κρεμμύδια, λευκά
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. μηλόξιδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τα καλαμαράκια
- 370 γρ. καλαμαράκια , κονσέρβα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι, σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com