Συνταγή για κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά
Αν και έχουν βγει πολλές εκδοχές του χαλβά, σίγουρα ο κλασικός σιμιγδαλένιος είναι ο πιο νόστιμος! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσετε.
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
Μισό ποτήρι μέλι
4 ποτήρια νερό
Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.
Πηγή: sintagespareas.gr