Η συνταγή για σοκολατένιο κέικ του Άκη
Δείτε πώς να φτιάξετε το απόλυτο υγρό σοκολατένιο κέικ με γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας με φουντούκια.

Το ιδανικό κέικ για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα!
Για το κέικ:
- 180 γρ. γάλα πλήρες
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2 αυγά, μεσαία
- 160 γρ. νερό
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 280 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 220 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 65 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- βούτυρο, για τη φόρμα
Για την γκανάς:
- 240 γρ. κουβερτούρα
- 270 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 30 γρ. γλυκόζη
- Για την επικάλυψη
- 230 γρ. κουβερτούρα
- 30 γρ. φουντούκια, ψίχα
- 30 γρ. ηλιέλαιο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com