Εύκολη συνταγή για πάστα φλώρα με μήλα

Στη συγκεκριμένη εκδοχή φτιάξτε τη με γέμιση από ολόκληρα μήλα.

Εύκολη συνταγή για πάστα φλώρα με μήλα

Η πάστα φλώρα είναι είναι μια γλυκιά τάρτα με βουτυρένια ζύμη, γέμιση από μαρμελάδα και τις χαρακτηριστικές ρίγες ζύμης για επικάλυψη. Προέρχεται από την Ιταλία και το πραγματικό της όνομα είναι «pasta frolla» που σημαίνει «εύθρυπτη ζύμη». Στα ελληνικά, η λέξη «frolla» παρερμηνεύτηκε με τη λέξη «flora» που σημαίνει «άνθος».

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
  • 80 γρ. καρύδια
  • 650 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανιλίνες

Για τη σύνθεση

  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ό.χ., για το άνοιγμα της ζύμης και τη φόρμα
  • 1 ασπράδι, για το άλειμμα
  • κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα

Για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved