Συνταγή για αφράτα bagels - Πώς θα τα φτιάξετε βήμα- βήμα
Το απόλυτο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Η ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής τους, που περιλαμβάνει βράσιμο πρίν το ψήσιμο, τους χαρίζει τη χαρακτηριστική μαστιχωτή και αφράτη υφή!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κ.γ. αλάτι
- ελαιόλαδο, για το μπολ
Για το ψήσιμο
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 ασπράδι, από μεσαίο αυγό
- 50 γρ. σουσάμι, λευκό
- 50 γρ. σουσάμι, μαύρο
- 50 γρ. παπαρουνόσπορο
Για το σερβίρισμα
- τυρί κρέμα
- καπνιστό σολομό
- άνηθο, ψιλοκομμένο
- ρόκα
- πιπέρι
- κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com