Συνταγή για αφράτα bagels - Πώς θα τα φτιάξετε βήμα- βήμα

Το απόλυτο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Συνταγή για αφράτα bagels - Πώς θα τα φτιάξετε βήμα- βήμα

Η ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής τους, που περιλαμβάνει βράσιμο πρίν το ψήσιμο, τους χαρίζει τη χαρακτηριστική μαστιχωτή και αφράτη υφή!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο, για το μπολ

Για το ψήσιμο

  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αυγό
  • 50 γρ. σουσάμι, λευκό
  • 50 γρ. σουσάμι, μαύρο
  • 50 γρ. παπαρουνόσπορο

Για το σερβίρισμα

  • τυρί κρέμα
  • καπνιστό σολομό
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ρόκα
  • πιπέρι
  • κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved