Συνταγή για ταλιατέλες με κόκκινη σάλτσα και θράψαλα έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά
Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια! Νόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα και θράψαλα έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Υλικά συνταγής:
για τα ζυμαρικά
500γρ. ταλιατέλες (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
800γρ. θράψαλα κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
8 φύλλα βασιλικός φρέσκος
⅓ φλιτζ. και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα θράψαλα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το βασιλικό.
πηγή: cooklos.gr