Συνταγή για πεντανόστιμα και εύκολα χορτοπιτάκια
Τα περισσότερα παιδιά δε τρώνε χόρτα ή δε τους αρέσουν. Παρόλα αυτά είναι θρεπτικά και η παρακάτω συνταγή θα τα κάνει να τα αγαπήσουν αμέσως!
Υλικά:
1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη. Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί
πηγή: sintagespareas.gr