Συνταγή για σπιτική κέτσαπ!

Η κέτσαπ, ειδικά στις πατάτες, είναι απόλαυση! Αν εσείς έχετε διάθεση για μαγειρική και σας προτείνουμε να φτιάξτε σπιτική κέτσαπ σε λίγα λεπτά!

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες (σε χυμό ντομάτας)
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομ.
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
• 1/2 φλιτζ. ξύδι (απο ελαφρυ κοκκινο κρασι)
• 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
• λιγο μοσχοκάρυδο τριμ.
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι μέχρι να γίνουν ένας απαλός πούρες.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντάς το.
• Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι περίπου 1 ωρα μέχρι να πήξει αρκετά.
• Ανακατεύουμε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και πιο συχνά προς το τέλος για να μη μας καεί.
• Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και αλέθουμε την κέτσαπ σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλή.
• Την αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες ή και 1 εβδομάδα.

Καλή σας όρεξη!
Πηγή:sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved