Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Η σκορδαλιά έχει την τιμητική της σήμερα. Μπορείτε πέρα από την κλασική συνταγή να φτιάξετε και μια δεύτερη σκορδαλιά, αυτήν με ψωμί και καρύδια. Σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμη και η οικογένειά σας θα ζητάει κι άλλο!
Υλικά
Μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί
60 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ξίδι
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Παίρνουμε την ψίχα από το ψωμί, το κόβουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια χτυπάμε σε γουδί τα καθαρισμένα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε σιγά σιγά το ψωμί που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο,τα καρύδια και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.
πηγή: sidagi.gr
πηγή φωτογραφίας: radicio.com