Συνταγή για λαχταριστά μάφινς με φράουλα και μπανάνα
Τώρα που είναι η εποχή της φράουλας, μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα κεκάκια για τα παιδιά μας. Η παρακάτω συνταγή συνδυάζει μπανάνα και φράουλα σε ένα νόστιμο κεκάκι που σίγουρα θα τα ξετρελάνει!
Υλικά
2 μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
1 κούπα βιολογικές φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια ανακατεμένες με 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 δόση βανίλια σκόνη
1/2 κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω. Σε ενα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα (ή με δάρτη με το χέρι) τα αβγά, με την μπανάνα, την ζάχαρη, την βανίλια, το γάλα και το βούτυρο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα απαλά. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για μάφινς ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια για μάφινς (σε αυτη τη περίπτωση δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε τίποτα). Με ενα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, γιατι τα κεκάκια θα φουσκώσουν. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε απο τις θήκες.
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.gr