Συνταγή για φανταστικές ψαρόπιτες ρολό

Αυτοί που αγαπούν το ψάρι θα ενθουσιαστούν, γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική και πρωτότυπη συνταγή.

Συνταγή για φανταστικές ψαρόπιτες ρολό

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
36 λεπτά

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 6 άτομα

Υλικά
Για Ψαρόπιτες ρολό
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γραμμ. φιλέτο ψαριού σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γραμμ. σπανάκι χοντροκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα
250 γραμμ. τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 φύλλα κρούστας

Προετοιμασία
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6'-7', σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τέλος, ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 8'-10' μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από την εστία, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα αβγά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως, έως ότου να στέκεται στο κουτάλι χωρίς να χύνεται. Λαδώνουμε και διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση. Βάζουμε κατά μήκος γέμιση, κλείνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε σε μεγάλη φλογέρα. Μόλις ετοιμάσουμε και τις 6, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3' από κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Εναλλακτικά: Εάν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούμε να αλείψουμε τις πίτες με ελαιόλαδο και να τις ψήσουμε στο φούρνο, στους 200° C στις αντιστάσεις και στην τελευταία σχάρα για 30'.

πηγή: myself.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved