Συνταγή για πεντανόστιμο ρύζι φούρνου με ντοματίνια και λουκάνικο

Αυτό το πιάτο μπορεί να είναι λίγο ασυνήθιστο αλλά έχει απλά υλικά και θα σας εκπλήξει με την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το για το αυριανό μεσημεριανό σας τραπέζι!

Συνταγή για πεντανόστιμο ρύζι φούρνου με ντοματίνια και λουκάνικο

Υλικά
Για Ρύζι φούρνου με ντοματίνια και λουκάνικο
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γραμμ. ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμ. ρύζι
900 γραμμ. ζωμό κότας
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας ν' αποβάλουν το λίπος τους.

Στο ίδιο τηγάνι (αφού το στραγγίσουμε από το λίπος) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το θυμάρι. Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ κεραμικό σκεύος. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 15΄ στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα. Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο.

Extra tip επιτυχίας:
- Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι για να αποβάλλουν το λίπος.
- Λαδώνουμε το ρύζι πριν το βάλουμε στο φούρνο για να βγει σπυρωτό.
- Η προσθήκη του βραστού ζωμού μειώνει το χρόνο ψησίματος στο μισό.
- Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά τελευταία στιγμή για να κρατήσουν το άρωμά τους.

πηγή: myself.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved