Μανιτάρια αλά κρεμ για να ξετρελαθούν!
Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη και μπορεί να συνδυαστεί με ρύζι ή μακαρόνια ή ακόμα και πατάτες. Είναι πολύ εύκολη και αν αρέσουν στο παιδί σας τα μανιτάρια τότε σίγουρα θα σας ζητά ξανά και ξανά να του το μαγειρέψετε.
Υλικά
- 1 κουτί ολόκληρα μανιτάρια
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
- Λίγο αλάτι
- Λίγο κάρι –όχι καυτερό)
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Μισό κύβο από ζωμό κρέατος σε ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να κάψει λίγο και ρίχνετε τα μανιτάρια που έχετε στραγγίξει από τα νερά τους. Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσουν να 'μαραίνονται' ρίχνετε το αλάτι, το κάρι (μισή κουταλιά του κουταλιού) και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε και τον ζωμό κρέατος και αφήνετε να βράσει για ακόμα περισσότερη ώρα. Όταν αρχίσουν να εξατμίζονται τα υγρά, ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε γρήγορα γρήγορα για να μην σας γίνει... ομελέτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Τα μανιτάρια αλά κρεμ σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω συνταγή και ως σάλτσα για μακαρόνια ή συνοδευτικό με ρύζι.