Συνταγή για κρέμα μπουγάτσας

Η μπουγάτσα είναι ένα παραδοσιακό πρωινό που τρώνε πολλά παιδιά στην Θεσσαλονίκη αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για κρέμα μπουγάτσας και θα ξετρελαθείτε. Μπορείτε να την δοκιμάσετε και σε άλλα φύλλα. 

Υλικά:
500ml φρεσκο γαλα πληρες,
4 κουταλιες της σουπας corn flour,
1 βανιλλια,
2 κροκους αυγων

Πρωτα ετοιμαστε την κρεμα, γιατι θε πρεπει να ειναι κρυα οταν την χρησιμοποιησετε. Ριξτε ενα φλυτζανι γαλα σε ενα σκευος και διαλυστε μεσα το corn flour. Χτυπηστε τους κροκους των αυγων μεσα σε ενα σκευος. Βαλτε το υπολοιπο γαλα σε ενα κατσαρολακι και βαλτε το σε μετρια φωτια. Προσθεστε την ζαχαρη, την βανίλια και το διαλυμενο corn flour, ανακατευοντας συνεχως. Μολις αρχισει να δενει η κρεμα, κατεβαστε το απο την φωτια και προσθεστε σιγα σιγα τους κροκους, ανακατευοντας συνεχως. Ξαναβαλτε το στη φωτια και συνεχιστε να ανακατευετε την κρεμα μεχρι να δεσει καλα. Κατεβαστε την απο τη φωτια και αφηστε την να κρυωσει. Για να μην δημιουργηθει κρουστα στην επιφανεια της, μολις χλιαρινει, καλυψτε την με διαφανη μεμβρανη.

πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved