Συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα!

Η μαγειρίτσα είναι το καθιερωμένο φαγητό που δε λείπει από κανένα τραπέζι το βράδυ της Ανάστασης.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή εύκολη, που πραγματικά θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ:
• 1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
• καρδιές από 2 μαρούλια
• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μάτσο άνηθο
• 3 κ.σούπας ρύζι γλασέ
• 1/2 cup λάδι ελιάς
• 1 αυγό
• λεμόνι χυμό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και αφήνω να βράσει αργά.
2. Μετά από 2 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).
3. Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο! Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
4. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved