Συνταγή για αφράτα μπιφτεκάκια βρώμης

Θέλετε να φτιάξετε νόστιμα μπιφτεκάκια; Όλα τα παιδιά ξετρελαίνονται και είναι πολύ εύκολα. Στην συνταγή που σας προτείνουμε, έχουμε αντικαταστήσει το ψωμί με βρώμη και προσθέσαμε τριμμένο καρότο! Σας πληροφορούμε ότι δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά στην γεύση. Σκέφτεστε τίποτα πιο υγιεινό για σας και τα παιδιά σας; Πάμε να τα ζυμώσουμε.

Συνταγή για αφράτα μπιφτεκάκια βρώμης


Θα χρειαστούμε:
Μοσχαρίσιο κιμά (κανονίστε εσείς την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Περίπου 100 γρ βρώμη (με το μάτι υπολογίστε πόσο παίρνει ο κιμάς για να μην είναι νερουλιαστός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
½ κ.γ πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
ελάχιστο κάρυ και πάπρικα (θα αποθεώσει την γεύση τους)
λίγη ντοματόσαλτσα (για να μην βγουν ξερά τα μπιφτέκια)

Τρόπος μαγειρέματος
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε τον κιμά να μαριναριστεί για κανένα τέταρτο. Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ζυμώστε τα μπιφτέκια σας. Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήστε στο γκριλ στους 180. Αφήστε τα στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τακτικά κι από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν, σερβίρετέ τα με πουρέ ή πατατούλες φούρνου και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved