Συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού!
Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά και τα γλυκά του καλοκαιριού είναι και τα πιο νόστιμα.
Ένα από αυτά είναι κι η τάρτα λεμονιού. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη σχετικά συνταγή για να την φτιάξετε σπίτι!
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
• 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
• 60 γρ. ζάχαρη
• 1 αυγό χτυπημένο αυγό
• 300 γρ. αλεύρι
• 2 κουταλιές σούπας νερό
Για τη γέμιση
• 3 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
• 80 γρ. βούτυρο
• 3 μέτρια αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ετοιμάζετε τη ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι.
• Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Βάζετε ολόγυρα το βούτυρο, στο κέντρο το αυγό και πασπαλίζετε με την ζάχαρη.
• Ζυμώνετε και αν χρειάζεται προσθέτετε και το νερό. Μην παραδουλέψετε τη ζύμη.
• Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
• Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγετε σε δίσκο, τέτοιου μεγέθους, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 24 εκ.
• Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και την καλύπτετε με την ζύμη.
• Λιώνετε το βούτυρο για τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, δυνατά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο - λίγο, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα.
• Αδειάζετε το μείγμα στην ταρτιέρα.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά.
• Βγάζετε από τον φούρνο και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
• Σερβίρετε την τάρτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη ή σαντιγί.
Πηγή: sintagespareas.gr