Συνταγή για κρέπες
Μια εύκολη και απλή λύση για τα ενδιάμεσα σνακ των παιδιών αποτελούν οι κρέπες. Αλμυρές ή γλυκές είναι πάντα στην προτίμησή τους και εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τι θα βάλουμε μέσα.
Ειδικά αν φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και τις φυλάξουμε στο ψυγείο, έχουμε μια υγιεινή λύση για γρήγορα σνακ για το σχολείο ή στο σπίτι. Πάμε να φτιάξουμε τον χυλό.
Τι χρειαζόμαστε:
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. Λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση)
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το σπορέλαιο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το αλείφουμε με λάδι (βουτάμε λίγο χαρτί στο λάδι και αλείφουμε το τηγάνι) και το ζεσταίνουμε καλά. Είναι προτιμότερο το τηγάνι να είναι αντικολλητικό. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι) και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Ο χυλός βγάζει γύρω στις 12 κρέπες, ανάλογα με την ποσότητα που βάζουμε στο τηγάνι μας. Τις γεμίζουμε με ό,τι αρέσει στην γεύση και στην φαντασία μας.