Συνταγή για αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού και μπέικον

Σκέφτεστε να κάνετε ένα πάρτι και θέλετε να ετοιμάσετε κάτι εντυπωσιακό και ιδιαίτερο με τα χεράκια σας; Όλοι τρελαίνονται για cupcakes, εμείς σας προτείνουμε όμως αλμυρά cupcakes που θα αφήσουν τους καλεσμένους σας άφωνους!

Συνταγή για αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού και μπέικον

Για τα αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού θα χρειαστείτε:
• 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• ¼ κ.γ αλάτι
• ¼ κ.γ. πιπέρι
• 300 ml γάλα
• 60 γρ λιωμένο βιτάμ
• 1 αυγό
• 100 γρ τσένταρ τριμμένο
• 100 γρ καρότο τριμμένο
• 100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Για το frosting & τη διακόσμηση
• 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ.γ μουστάρδα σκόνη
• 3 λωρίδες μπέικον

Σ' ενα μπωλ αναμιγνύουμε το γάλα, το βιτάμ και τ'αυγά. Σ'ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι & το πιπέρι κι ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα μίγματα των δύο μπωλ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τσένταρ, τα καρότα και το μπέικον και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε χάρτινες θήκες cupcakes κατά τα 3/4 και ψήνουμε για 20-25 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το frosting
Σ' ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Το βάζουμε σε κορνέ και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη διακόσμηση
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-15 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Μόλις έτοιμο, κόβουμε την κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια.
Όταν κρυώσουν τα cupcakes, βάζουμε το frosting και τοποθετούμε πάνω του, ένα κομμάτι από το μπέικον.

Αυτό ήταν!!! Δοκιμάστε το κι εσείς

Πηγή: www.mamatsita.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved