My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε μία φανταστική Στρουμφοτούρτα!

Καλημέρα στην πιο όμορφη παρέα του mothersblog! Σήμερα θα στρουμφοδημιουργήσουμε,θα φτιάξουμε μια υπέροχη τούρτα με θέμα τα αγαπημένα όλων στρουμφάκια.

Για να φτιάξουμε ένα χαριτωμένο στρουμφάκι, θα χρειαστούμε λίγη γαλάζια και λευκή ζαχαρόπαστα. Με λίγα και εύκολα βήματα θα σας δείξω το πως...

Πλάστε με τα χεράκια σας λίγη λευκή ζαχαρόπαστα σε μακρόστενο σχήμα και με ένα μυτερό μαχαιράκι από τα 3/4 και κάτω χωρίστε τη στη μέση.Φτιάχνουμε τα ποδαράκια του, και αφού τα χωρίσαμε τα στρογγυλοποιούμε με τα δάχτυλα μας για να τα καλοσχηματίσουμε.


Βάλτε το να καθίσει σε μία άκρη ενός κουτιού ή ενός τάπερ και με ένα εργαλείο με στρογγυλή μύτη φτιάχνουμε μία κοιλότητα η οποία θα υποδεχτεί το σώμα του στρουμφ.

Με λίγη γαλάζια ζαχαρόπαστα πλασμένη σε σχήμα κωνικό θα φτιάξουμε το σώμα του και θα το κολλήσουμε με λίγο σιροπάκι ή νεράκι.

Σειρά έχουν τα χεράκια του και το κεφαλάκι του (αν το κεφαλάκι του σας δυσκολεύει στη στήριξη μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μία οδοντογλυφίδα, καρφώστε τη στο σώμα του και το κομμάτι που θα προεξέχει θα κρατήσει το κεφαλάκι του στη θέση του).

Για το σκουφάκι του,ανοίξτε ένα φύλλο ζαχρόπαστας σε μακρόστενο σχήμα και τυλίξτε το γύρω από το κεφαλάκι του όπως ακριβώς τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια πετσέτα με τη μόνη διαφορά να φέρουμε το σκούφο μπροστά.

Για τα αυτάκια του μια μπιλίτσα γαλάζιας ζαχαρόπαστας κολλημένη στη θέση των αυτιών και ένα πάτημα στη μέση με την άκρη του πινέλου θα κάνει το θαύμα του!

Μια μακρόστενη και λίγο μεγαλούτσικη μύτη θα είναι αυτή που ταιριάζει σε ένα στρουμφ.

Αφού τελειώσετε με τις λεπτομέρειες και το στρουμφάκι σας είναι έτοιμο, βάλτε το να κάτσει σε μία τούρτα που έχετε φτιάξει και διακοσμήσει με αγάπη!

Βάλτε μανιταράκια, λουλουδάκια, δεντράκια και ότι άλλο σας θυμίζει το περιβάλλον ενός στρουμφ.
Εγώ σας δείχνω τη δική μου και το στρουμφάκι μου δείχνει να του αρέσει! Ελπίζω και σε σας!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved