Συνταγή για την πιο νόστιμη κερασόπιτα!

Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα. Μπορούν όμως να γίνουν και μία πεντανόστιμη κερασόπιτα η οποία δεν απαιτεί για την παρασκευή της καθόλου χρόνο!

Συνταγή για την πιο νόστιμη κερασόπιτα!

ΥΛΙΚΑ:

• 450 γρ. κεράσια φρέσκα
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φακελάκι baking powder
• ελάχιστο αλάτι
• 2 αυγά
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 80 ml γάλα
• βανίλια και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κεράσια, βγάζοντας το κουκούτσι από τη μέση, με το ειδικό εργαλείο, ή κόβουμε τον καρπό στη μέση κι έπειτα τραβάμε το κουκούτσι, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.
• Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε χωριστά τα στερεά υλικά μας το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι.
• Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν κιτρινωπό χρώμα.
• Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε λίγο ακόμα
• Τέλος προσθέτουμε το μείγμα, από το αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει.
• Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα 2/3 των κερασιών. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας, με κουτάλι μη λιώσουν.
• Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. και σε ταψάκι Νο 26, με λαδόκολλα ως εξής: Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σκορπάμε στην επιφάνεια του γλυκού, (το κομμένο μέρος προς τα κάτω), γρήγορα - γρήγορα τα υπόλοιπα κεράσια, που κρατήσαμε (μπήγοντάς τα ελαφρά μέσα). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 - 25 λεπτά ακόμη.
• Το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Κάνουμε και το τεστ με την οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved