Συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και ρύζι

Εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και ρύζι και με σος αυγολέμονο. Φαγητό που αρέσει σε όλους και έχει άρωμα καλοκαιριού!

Τι χρειαζόμαστε:
περίπου 10 κολοκυθάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
ρύζι - περίπου 2-3 κσ.
βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη 125-150γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
άνηθος - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
γιαούρτι

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ένα μαχαίρι και τα τρυπάμε στην μέση (βγάζουμε το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο). Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε. (Για περισσότερη νοστιμιά βάλτε και το εσωτερικό των κολυκυθιών). Το μείγμα το βάζουμε μέσα στα κολοκύθια, πατώντας ελαφρά. Αν μείνει από το μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και μαζί με τα κολοκύθια τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε από πάνω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 5 λεπτά χωρίς νερό να σωταριστουν με το βούτυρο. Μετά καλύπτουμε με νερό, ωσότου να καλυφθούν τα κολοκύθια, περίπου 2 ποτήρια μεγάλα του νερού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να δέσει το ζουμί τους. Λίγο πριν τα βγάλουμε, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρονται απαραιτήτως με γιαουρτάκι στο πλάι.

Πηγή: www.sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved