Συνταγή για την πιο εύκολη ζαχαρόπαστα!
Η ζαχαρόπαστα είναι η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Κι ενώ νομίζουμε ότι η παρασκευή της είναι δύσκολη, εμείς σας έχουμε μία συνταγή απλή κι εύκολη!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό άχνη
• 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
• 1 κουταλιά γλυκερίνη
• 1/2 κούπα γλυκόζη
• 1/4 κούπας νερό
• 3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
• Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
• Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει. Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.
• Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.
• Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει.
• Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
• Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.
Πηγή: sintagespareas.gr