Συνταγή για υπέροχη και αφράτη τυρόπιτα-κέικ!
Ελαφριά με υπέροχη κρεμώδη υφή, αυτή η «διαφορετική» αφράτη τυρόπιτα, με την μορφή κέικ, θα συναρπασει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά που χρειαζόμαστε:
4 αυγά
200 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. ζάχαρη
ξερό δυόσμο
300 γρ. κίτρινο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
150 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το δυόσμο και εναλλάξ το αλεύρι μαζί με το γάλα. Τελευταία προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 23 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50 περίπου λεπτά.
Καλή σας ορεξη!
Πηγή: Www.sintagespareas.gr